44760
Książka
W koszyku
Pyszne jedzenie z własnego ogródka / [tł. Katarzyna Bogusz]. - Warszawa : Reader's Digest, 2010. - 207, [1] s. : il. kolor. ; 27 cm.
Pyszne jedzenie z własnego ogródka. Jest wiele powodów, dla których warto uprawiać owoce i warzywa. Kiedy dysponujemy własnoręcznie wyhodowanymi warzywami, łatwiej nam jadać zalecane pięć porcji warzyw i owoców dziennie. Takie owoce i warzywa są tańsze, świeższe i smakują o niebo lepiej niż kupne. Transport świeżych artykułów spożywczych z odległych regionów świata jest coraz większym zagrożeniem dla środowiska, więc jadanie produktów lokalnych i sezonowych jest w dodatku działaniem proekologicznym. Samodzielne uprawianie ogrodu to również relaksujące hobby, które zapewnia odpowiednią dawkę ruchu na świeżym powietrzu. Choć może się to wydać dziwne, obfite plony bywają zmorą ogrodników. Często gdy zbiory dopisują, wiele pysznych owoców i warzyw po prostu się marnuje. Dlatego proponujemy książkę, która przedstawia sposoby przyrządzania potraw i przetworów z ponad 30 popularnych owoców i warzyw.
Status dostępności:
Filia w Trąbczynie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tyt. oryg.: Allotment gardener's cookbook, 2007.
Uwaga ogólna
Tyt. oryg.: The allotment gardener's cookbook, 2007. Na okł.: Reader's Diges w ogrodzie i w kuchni.
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej